Виникла в мене ідея створити тему, аналогову "болталці", але щоб в ній всі спілкувалися виключно українською мовою. В мене, наприклад, є брак спілкування - все моє оточення російськомовне і я помітила за собою, що все розумію, але говорити і писати українською мені дедалі важче.
Підтримаєте?
Спілкуємось українською!
Сообщений 1 страница 30 из 75
Поделиться129-11-2010 16:48:04
Поделиться229-11-2010 16:51:48
Підтримаєте?
Підтримаємо!Хороша ідея! Зараз всі офіційні документи складаються українською мовою.От і наберемося досвіду у написанні українських слів.)))
Поделиться329-11-2010 16:53:38
Олю, я тебе підтримаю залюбки, тому що останнім часом я все більше і більше спілкуюсь українською мовою. В Рівному мало де можна зустріти людину, яка буде розмовляти на російській.
Поделиться429-11-2010 16:56:03
Підтримаєте?
І я теж підтримую.
Поделиться529-11-2010 16:59:58
Дуже гарна ідея!
Поделиться629-11-2010 17:10:14
Удома ми всі розмовляємо на українській мові, але я не можу сказати що це " чиста" українська мова, це якийсь, як то говориться "суржик"... от і буде заразом нагода навчитися правильно розмовляти державною мовою...
Поделиться729-11-2010 18:54:55
Залюбки підтримаємо цю ідею, тим більше, що з Катрусею я намагаюся розмовляти українською. І садочки, І школи у нас переважно укрїнські. Так що - ми тільки за!
Поделиться830-11-2010 23:08:33
І я в житті спілкуюсь українською, тому для мене форум, якщо з цієї сторони розглядати - своєрідна практика спілкування російською
Поделиться901-12-2010 13:18:56
Mira-scorpion
значит - будеш нас виправляти, якщо ми будемо помилятись) Дівчата, а яких україномовних виконавців ви слухаєте? Я дуже люблю "Піккардійску терцію" і Максим мій теж її полюбив, слухає з задоволенням)
Поделиться1001-12-2010 13:23:36
Дівчата, а яких україномовних виконавців ви слухаєте?
Я вже давно, мабуть з народження Миколки, нычого не слухаю, та у нас тут радіо немає, а по телевізору - включу М1, і воно собі грає цілий день...Хоча, меня подобаеться гурт "Тік"
Поделиться1101-12-2010 13:27:10
Я дуже люблю "Піккардійску терцію"
Мені також дуже подобається. І "Тік" ми слухаємо , і багато чого!
Поделиться1202-12-2010 22:51:01
А у мене , дівчатка , проблема : дома ми спілкуємось російською , книжки я Лікусі купляю українською , в садку вони теж говорять українською ( здебільшого , вихователі , звичайно ) . І я помічаю , що Ліка розуміє рідну мову , але хоче чути книжки російською , їй так зручніше...але ж укр.- милодичніше , гарніше...Ну що робити ??????????
Поделиться1302-12-2010 23:02:28
дома ми спілкуємось російською
Ну що робити
Спілкуватись українською вдома))[взломанный сайт]
Поделиться1402-12-2010 23:05:29
Спілкуватись українською вдома))http://s.rimg.info/572a5e19e3fa48fd3afa9c36b6553e72.gif
не виходить в нас ! а якщо моє дитя буде спілкуватися російською зараз , а потім , у школі , сама все зрозуміє стосовно укр. , то нічого ? Я сама така .
Поделиться1502-12-2010 23:10:51
не виходить в нас !
Виходить погано намагалися. Є знайомі, які за рік перейшли на чисту українську мову, бо вирішили, що для їхніх дітей вона повинна бути рідною.
Поделиться1603-12-2010 02:48:37
Дівчата, а яких україномовних виконавців ви слухаєте?
Я останнім часом ні російською, ні українською не слухаю нічого. У мене фоном телевізор або пісеньки з мультфільмів та дитячих фільмів, або Вівальді "Пори року" ( люблю ці "пори" ще з часів музичної школи).
А як вам українська мова на каналі СТБ? Таке враження,що вони там навмисне коверкають слова.Ось деякі перли з програми "Вікна-Новини":
Европа (замість Європа), ТелетрЮмф (замість ТелетріУмф), Евген (замість Євген), МюнхгаВзен (МюнхгаУзен), Пилипини (Філіпіни)(хіба назва країни переводиться?).
А ще у них відміняються слова,які ніколи не відмінялися: кіно,пальто,метро.
Поделиться1703-12-2010 07:58:42
Оль
я за цю ідею ! Слухаю з задоволенням ВВ. Андрухович разом з Мертвим півнем гарно співає пісні на свої вірші. Дуже люблю пісню Тараса Петрененко Україна. Хочу щоб мої дітки добре знали українську.
Доброго всім ранку! Як мені подобається спілкуватися українською!
.
Отредактировано Люси (03-12-2010 08:54:33)
Поделиться1803-12-2010 10:03:27
МюнхгаВзен
це звучить гордо!
Поделиться1903-12-2010 17:25:49
Виходить погано намагалися. Є знайомі, які за рік перейшли на чисту українську мову, бо вирішили, що для їхніх дітей вона повинна бути рідною.
Ксюшо, я з тобою цылковито згодна. Родина мого старшого брата спілкувалась тількі на росуйській мові, хоча сім'я його дружини - україномовна, до тогож її батьки вчителі.
Так от, коли Артем пішов до школи, він прийшов же в перщий день додому і сказав: " Пап, а почему все детки разговаривают не так как я? Я хочу разговаривать как они"... зараз грудень місяцї.... родина повністю балакає українською мовою, і навіть коли знаходяться в громадських місцях- просять оточуючих бажано спілкуватися українською
Поделиться2003-01-2011 12:44:36
АУ!!!!!!!!!!! Де ви? Чому ніхто не пише сюди українською? МОЯ СІМ"Я СПІЛКУЄТЬСЯ ТІЛЬКИ ЦІЄЮ МОВОЮ
Поделиться2108-04-2011 07:37:20
Щось ця тема зовсім затихла, дівчата, давайте спілкуватися!
У нас сьогодні такий дощ, а в мене було стільки планів, доведеться відмінити
А яка у вас погода?
Поделиться2208-04-2011 08:18:24
у нас теж дощ
правда планів майже ніяких не було, лише прогулянка с Ксеніею ))))
Поделиться2308-04-2011 17:32:54
Я давно хотіла сказать , що це для мене дуже смішна тема , наче на англійському форумі гілка для росіян..)))))))
Поделиться2408-04-2011 19:10:07
наче на англійському форумі гілка для росіян..
Значить, у нас на "російському" форумі гілка для українців.
це для мене дуже смішна тема
А чому смішна, як
на англійському форумі гілка для росіян..)
Це смішно?
Поделиться2508-04-2011 19:12:35
У нас сьогодні град триччі пускався і такий вітер дме аж машину з траси здувало, чоловік весь час ловив дорогу)))
Я давно хотіла сказать
не сказать, а сказати)))
що це для мене дуже смішна тема
тобі смішна державна мова країни в якій ти живеш??? Це дуже дивно....а Україну ти любиш?
Поделиться2608-04-2011 19:43:50
дівчатка , заспокойтесь , ніхто вашу неньку - батьківщину і не думав ображати !
просто я так написала із-за того , що , на жаль , у нас рідна мова - українська , а говоримо на російській...(
до речі , всі свої помилки прошу вважати стилем написання , неповторним та прекрасним) , а якщо чесно , то просто ліньки було виправляти , я не ту клавішу випадково нажала...
Леночка
я вже і не знаю , чи люблю її...вона мене не любить , це точно ...
Поделиться2708-04-2011 20:10:44
дівчатка , заспокойтесь
Та ніхто і не напружувався
вашу неньку - батьківщину
А я яка у вас ненька-батьківщина? Невже не та ж, що у нас?
я так написала із-за того , що , на жаль , у нас рідна мова - українська , а говоримо на російській...(
Тоді навпаки тобі має бути не смішно, а цікаво спілкуватися українською. А тебе це розсмішило
до речі , всі свої помилки прошу вважати стилем написання , неповторним та прекрасним)
Як кажуть, якщо в слові "ХЛІБ" зробити чотири помилки, то вийде " ПИВО" )))))))
а якщо чесно , то просто ліньки було виправляти , я не ту клавішу випадково нажала...
Якщо чесно, то НАЖАЛЬ пишеться разом, а "НАЖАЛА" на рідній мові - НАТИСНУЛА або НАТИСЛА.
Поделиться2808-04-2011 20:22:41
Kitty
А я яка у вас ненька-батьківщина? Невже не та ж, що у нас?
звичайно
Тоді навпаки тобі має бути не смішно, а цікаво спілкуватися українською. А тебе це розсмішило
я вже писала про це , якщо ти не зрозуміла , то нехай так і буде )
)))))
Якщо чесно, то НАЖАЛЬ пишеться разом, а "НАЖАЛА" на рідній мові - НАТИСНУЛА або НАТИСЛА
якщо ти такий супер-знавець української мови , то бажаю успіху і надалі виправляти помилки на безмежному просторі всесвітньої мережі інтернету )))
Поделиться2908-04-2011 20:32:21
якщо ти не зрозуміла , то нехай так і буде )
Ну, нехай буде )))
якщо ти такий супер-знавець української мови
На знання української і російської не скаржусь. У школі гарно вчилась.
бажаю успіху і надалі виправляти помилки на безмежному просторі всесвітньої мережі інтернету )))
У всесвітній мережі- то занадто. Якщо тільки за гроші. ))))) А от у вузькому колі, можу проконсультувати безкоштовно по правопису. Так що, звертайся.
Поделиться3008-04-2011 20:39:57
я вже і не знаю , чи люблю її...вона мене не любить , це точно ...
то чому ти тут живеш? Переїзджай в ту країну яка тебе полюбить!
На знання української і російської не скаржусь. У школі гарно вчилась.
+1 я також
А от у вузькому колі, можу проконсультувати безкоштовно по правопису. Так що, звертайся.
я також як Чіп і Дейл можу поспішити на допомогу